Velkommen til mine opplevelser ved etableringen av økogrenden

Det var en gang et lite skogsområde i Holmestrand. Sakte men sikkert ble det forvandlet til en levende økogrend, bebodd av hyggelige miljøvennlige, og samtidig nok så vanlige, mennesker, som levde lenge og lykkelige. Her kan du følge med på hvordan den forvandlingen foregår.


Se også facebookgruppa Terra Libera Økogrend.

tirsdag 2. oktober 2018

Terrasse

Sommer 2018 - den lange varme sommeren, som hele Norge elsket. Vi hadde planlagt å bygge terrassen i år. Og det var litt utfordrende i 30 grader uten skygge. Men det ble bra til slutt!

De zomer 2018 - die lange warme zomer, waar de Noren zo enorm blij mee waren. Wij hadden de bouw van het terras gepland. En dat was een uitdaging in de volle zon en over 30 graden. Maar het resultaat is geweldig!

Først var det graving og frakte grus. Deretter bygget vi en støttemur med granittblokker.

Het eerste dat gedaan moest worden, was graven en grind storten. Daarna bouwden we een steunmuur in granietblokken.

 


Nå var alt klart for å støpe betongfundamenter. (Nu was alles klaar voor de betonfundamenten.)


Den beste delen av jobben er selvfølgelig å skru på bordene. Da får vi med en gang et fantastisk resultat. Vi brukte beslag som sørger for at det er avstand mellom bordene og dragerne, slik at fuktigheten kan bort og bordene ikke råtner.

Het leukste werk was natuurlijk de planken te schroeven - dan ziet alles er meteen echt uit. We gebruikten beslag dat zorgt voor afstand tussen de planken en de balken, zodat het vocht weg kan en de planken niet gaan rotten.

Det som gjenstår er trappene, men vi klarer oss med noen midlertidige løsninger.
Wat nog moet zijn de trappen, maar voorlopig gaat het goed met tijdelijke oplossingen.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar