Velkommen til mine opplevelser ved etableringen av økogrenden

Det var en gang et lite skogsområde i Holmestrand. Sakte men sikkert ble det forvandlet til en levende økogrend, bebodd av hyggelige miljøvennlige, og samtidig nok så vanlige, mennesker, som levde lenge og lykkelige. Her kan du følge med på hvordan den forvandlingen foregår.


Se også facebookgruppa Terra Libera Økogrend.

mandag 27. februar 2012

Flink!

Denne helgen gikk arbeidet fortere enn vi trodde. Det skjer ikke så ofte, nå ble vi ganske så fornøyde. Alle stigene er på plass og gulvet er fylt med halmballer. Vedovnen står fortsatt på det gamle gulvet, derfor kunne vi ikke fylle med halm akkurat der. Men hvis været fortsetter som nå, har vi snart ikke behov for den lenger. 







Dit weekeind ging alles snaller dan we hadden gedacht. Dat gebeurt niet vaak, dus nu waren we best wel tevreden met ons zelf. Alle ladders zijn op hun plek en de vloer is gevuld met strobalen. De houtkachel staat nog op de oude vloer, daarom konden we geen strobalen op die plek leggen. Maar als het weer door blijft gaan zoals nu, hebben we gauw geen kachel meer nodig.








Inngangspartiet måtte dermed flyttes opp. Det er nå en lang trapp foran inngangsdøren. Å lage terrnget pent vil nok bli en utfordring etterhvert.

 De ingang moest nu een halve meter omhoog. De trap naar de buitendeur is daarmee erg lang. Dat wordt nog een klus om het mooi te krijgen.













Søndagen brukte vi til videre planlegging av arbeidet og detaljtegning på huset.
Zondag hebben we verder aan het huis getekend en bedacht wat er nu eerst gedaan moet worden.


4 kommentarer:

  1. Så bra det går bra framover! Jeg bare lurte, hva slags dataprogram er det dere bruker til å designe huset med?

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei, lenge siden sist! hvordan går det med deres planer? Vi bruker gratis programmet Google SketchUp. Det tar litt tid til å lære det ordentlig, men du kan tegne huset i 3D og veldig detaljert.

      Slett
  2. Kjempebra dokumentasjon av prossessen! Har lyst til å bygge halmhus selv en dag..

    SvarSlett
    Svar
    1. Tusen takk! I så fall burde du melde deg inn i Norsk Jord- og Halmbyggeforening, se njh.no og komme på treffene/møtene. Håper vi sees en gang.

      Slett