Velkommen til mine opplevelser ved etableringen av økogrenden

Det var en gang et lite skogsområde i Holmestrand. Sakte men sikkert ble det forvandlet til en levende økogrend, bebodd av hyggelige miljøvennlige, og samtidig nok så vanlige, mennesker, som levde lenge og lykkelige. Her kan du følge med på hvordan den forvandlingen foregår.


Se også facebookgruppa Terra Libera Økogrend.

torsdag 2. januar 2014

Gulv i ask

I juleferien har vi lagt gulvet. Vi har valgt et heltregulv i ask. Trevirket kommer fra Vestfold. Vi kjøpte gulvet hos Emne3 i Tønsberg (Barkåker). Virkelig kortreist. Vi vurderte også eik, men det er vanskeligere å få fra området. Ask er like hard og generelt lysere i farge, men har også mørke deler.

In de kerstvakantie hebben we de vloer gelegd. We hebben gekozen voor essenhout, dat uit onze provincie komt. Het is geproduceerd door Emne3 uit Tønsberg. Echt lokal dus. We overwogen om een eikenvloer te nemen, maar het is moeilijker om eik uit onze omgeving te krijgen. Es is even hard als eik en over het algemeen lichter van kleur, maar heeft ook donkere delen.

Her ligger hele bunken med bordene - klar for å legges.
Hier ligt de hele plankenhoop - klaar om gelegd te worden.

 

Vi begynte i soverommet. Ask har store forskjeller i fargen. Siden store deler av gulvet forsvinner under sengen og garderobeskap, lagde vi ikke et nummer av det. I stua var det et puslespill å få til gode overganger i fargene.

We begonnen in de slaapkamer. Es is een houtsoort met grote verschillen in kleur. Aangezien hier het grootste deel van de vloer onder bed en klerenkast verdwijnt, maakten we er geen punt van. In de woonkamer was het een hele puzzel om mooie kleurovergangen te krijgen.


Hele jobben tok oss 6 dager, bare en dag mer enn vi hadde tenkt. Dagene er kortest denne tiden av året. Det var godt at vi hadde lys. Solstrømmen fungerer godt. Vi klarte å bruke kappsag og støvsuger. Litt julelys måtte til :-)

We deden 6 dagen over deze klus, slechts en dag meer dan we hadden gedacht. De dagen zijn op z'n kortst in deze tijd van het jaar. Dan is het erg prettig om lampen te hebben. De zonnestroom werkt goed. We konden de kapzaag en stofzuiger gebruiken. En een beetje kerstlicht voor de juiste stemming :-)


Mens Sascha skrudde og limte bordene på gulvet, valgte jeg riktige farger og kappet bordene på lengde. En grei oppgavefordeling. Ulempen med å jobbe med gulv er at det er på gulvet: du må hele tiden bøye framover og ned på huk. Ryggen min protesterte heftig etter noen dager.

Terwijl Sascha de planken vastschroefde en lijmte, koos ik de kleuren en zaagde de planken op de juiste lengte. Een goede arbeidsverdeling. Nadeel met het leggen van de vloer is dat het op de vloer is: je moet de hele tijd vooroverbuigen en door de knieen gaan. Mijn rug protesteerte nogal na een paar dagen.Nyttårsaften kl 18.00 var vi ferdige! Denne kvelden var vi så slitne at vi la oss kl 23. Det nye året begynte uten at vi var oss beviste på det.

Oudejaarsdag waren we klaar om 18 uur. Die avond gingen we om 23 uur naar bed. Het nieuwe jaar begon zonder dat we er erg in hadden.

Godt nyttår til alle trofaste følgere av denne bloggen. Bli med videre og gled dere over at vi kommer til å flytte inn i 2014!

Gelukkig nieuwjaar aan alle trouwe lezers van deze blog. Ik hoop dat jullie ons ook in 2014 volgen en er getuigen van zijn dat we verhuizen!

1 kommentar:

  1. Vi ønsker dere et godt nyttår også!

    Stor Klem
    Sabrina

    SvarSlett