Velkommen til mine opplevelser ved etableringen av økogrenden

Det var en gang et lite skogsområde i Holmestrand. Sakte men sikkert ble det forvandlet til en levende økogrend, bebodd av hyggelige miljøvennlige, og samtidig nok så vanlige, mennesker, som levde lenge og lykkelige. Her kan du følge med på hvordan den forvandlingen foregår.


Se også facebookgruppa Terra Libera Økogrend.

lørdag 5. september 2015

Vår hage i 2015

Jeg ser at jeg ikke har blogget i mange måneder. Tiden flyr og jeg får ikke tid til å sette meg ned å reflektere litt over hva som skjer! Nå et ekstra langt inlegg om hagen.

Vår hage har i mellom tiden utviklet seg til en jungle. Gustaaf sier at vi har brukt så mye gjødsel som trengs til en hel åker - kanskje er det årsaken til den eksplosive veksten på slutten av juli? I starten gikk det veldig sakte. Temperaturen, særlig om natten, var lav og mange planter hadde store startproblemer. Men etterhvert fikk vi så mye (og har det fortsatt), at vi virkelig ikke trenger å kjøpe grønnsaker.

19. april: Hagen får form
... mens frøene spirer inne:2. mai: Vi freser jorden i frukthagen. Her sår vi kløver og lin, som grønngjødsel.


4. juli blomstret lin.
På bildet er det ikke så blått som det var i virkeligheten.

14.  -  21.  juni kommer Wwooferne Jan og Helen. Hyggelig!


De hjelper oss med å lage kompostbinger, å lege  en tunnel for kålplantene og plante ut småplanter. Dessuten tar de mange flotte bilder av hagen vår, vi inviterer til grillfest og vi drar på tur.

 

 
 
 


Dette blogginnlegget blir selvfølgelig alt for langt, men  jeg har så mange bilder som viser hvordan prosessen gikk!
28. juni:


Det går ikke så bra med squash og hokkaidoTomater i drivhuset

16. juli: hagen begynner å bli noe:

 7. august:
Soppdyrkning: Shi-take og Østersopp23. august:


Mangold i flere fargerPastinakk og sikori


Ingenting er så deilig som tomat fra egen hage! Har du ikke hatt det i flere år, har du glemt hvordan tomat egentlig smaker! Og med salat, agurk og basilikum, også fra hagen vår.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar