Velkommen til mine opplevelser ved etableringen av økogrenden

Det var en gang et lite skogsområde i Holmestrand. Sakte men sikkert ble det forvandlet til en levende økogrend, bebodd av hyggelige miljøvennlige, og samtidig nok så vanlige, mennesker, som levde lenge og lykkelige. Her kan du følge med på hvordan den forvandlingen foregår.


Se også facebookgruppa Terra Libera Økogrend.

onsdag 13. juli 2016

Vintersnekring

Selv om det er midtsommer akkurat når jeg skriver dette, kommer det noen bilder fra begynnelsen av året. Om en eller annen grunn klarer jeg ikke lenger å skrive blogginnlegg mens ting skjer. Nå har jeg sommerferie og går gjennom bildene mine. Det siste halvåret har det faktisk skjedd en del :-)

Midden in de zomervakantie bekijk ik de foto's die ik in het begin van het jaar nam. Om een of andere reden krijg ik het niet meer voor elkaar om steeds te bloggen. Maar er is best wel weer wat gebeurd de laatste maanden.

I vinter begynte vi med listverket i stua. Det er (som vanlig) ikke så enkelt. Halmvegger er ikke rette, og dessuten lagde vi bokser til alle el-kablene langs veggene. "Listverk" betyr i dette tilfellet at vi må lage boksene ferdige, med lokk som kan åpnes og lukkes.

Deze winter zijn we met het lijstwerk begonnen. Zoals gewoonlijk is dat niet zo eenvoudig. De stromuren zijn namelijk niet recht en bovendien hebben we een soort dozen gemaakt langs de muren voor alle electriciteits leidingen. "Lijstwerk" betekent daarom dat we deze dozen af moeten maken, met deksels die open en dicht kunnen.

Resultatet er fint. Dessverre ble vi langt fra ferdige. Men da våren kom, ventet andre oppgaver.

Het resultaat is goed. Helaas is het nog lang niet klaar, maar toen de lente kwam wilden we andere dingen gaan doen.I tillegg kom panelbordene på plass her på hemsen og på den andre siden av veggen, i soverommet. Disse malte jeg for 2 år siden, like før vi flyttet.

De schrootjes, die ik 2 jaar geleden schilderde, vlak voordat we verhuisden, kwamen nu ook op zijn plek, hier op de vide en op de andere kant van de muur, in de slaapkamer.


 

1 kommentar:

  1. Fint arbejde i holder på med !
    var det muligt at lægge rør i lervæg, til at føre elkablerne ?

    SvarSlett