Velkommen til mine opplevelser ved etableringen av økogrenden

Det var en gang et lite skogsområde i Holmestrand. Sakte men sikkert ble det forvandlet til en levende økogrend, bebodd av hyggelige miljøvennlige, og samtidig nok så vanlige, mennesker, som levde lenge og lykkelige. Her kan du følge med på hvordan den forvandlingen foregår.


Se også facebookgruppa Terra Libera Økogrend.

torsdag 18. august 2011

Mer om rammen

Torsdag 4. august lagde vi de siste delene av rammen ferdig.

Donderdag 4 augustus maakten we de laatste delen van het frame af.

Fredag 5. august jobbet vi videre med å få rammen på plass. Alle elementene måtte strammes sammen og festes med eikeplugger eller med skruer. Vi har valgt en enkel, moderne ramme, i motsetning til vår bod, som har en mer tradisjonell ramme.

Vrijdag 5 augustus hebben we aan het frame verdergewerkt. Alle delen moesten samen gespannen worden en daarna met eiken pluggen of schroeven vastgezet. We hebben voor ons huis een eenvoudig, meer modern frame gekozen, in tegenstelling tot de schuur, die een meer traditioneel frame heeft. Ik weet niet alle woorden in het nederlands, hoop dat jullie het van de plaatjes snappen!

Tradisjonell ramme til boden.
Traditioneel frame voor de schuur.

Alle stolpene og bjelkene til boden har tapper og tappehull. Disse festes med eikeplugger og sitter dermed fast.

Tapp som kan få eikeplugg

Tapp (hus) som må skrues

Til huset vårt har vi valgt en kombinasjon av tapper og tappehull på alle bjelkene som ligger i øst-vest retningen. Tappene festes med eikeplugger. Alle bjelkene i nord-sør retning har fått hus. Disse skrues med lange skruer. Både skruene og eikepluggene er stort sett usynlige. Vi har valgt dette fordi det kom mange bjelker på samme høyde inn i stolpene. Stolpen skulle svekkes for mye med for mange tappehull. Og vi ønsket ikke å la bjelkene komme inn i stolpene på forskjellige høyder.


Mange bjelker kommer på samme høyden inn i stolpen
På siste bilde kan dere se at vi har fått himlingspanelet på plass, hvittbeiset med miljøvennlige Livos maling.

Op de laatste foto kan je zien dat we nu ook het plafond op zijn plek hebben, witgeverfd met millieuvriendelijke Livosverf.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar