Velkommen til mine opplevelser ved etableringen av økogrenden

Det var en gang et lite skogsområde i Holmestrand. Sakte men sikkert ble det forvandlet til en levende økogrend, bebodd av hyggelige miljøvennlige, og samtidig nok så vanlige, mennesker, som levde lenge og lykkelige. Her kan du følge med på hvordan den forvandlingen foregår.


Se også facebookgruppa Terra Libera Økogrend.

mandag 22. august 2011

På taket

Denne helgen hadde vi litt flaks, med fint vær på lørdag og noen timer på søndag (etter store mengder nedbør på fredag). Sascha la de siste himlingspanelene og vi begynte med byggingen av kassene til halmballene. Taket skal nemlig også isoleres med halmballer, som skal legges inn i disse kassene. Men både himlingspanelet, ullpappen og halmballene tåler ikke en dråpe vann. Og det kommer mange dråper ned fra himmelen for tiden. Derfor må taket hele tiden dekkes med presenninger. Jeg er så lei av været. Aldri får vi oppholdsvær i 4 - 5 dager etter hverandre. Dette er virkelig den mest elendige sommer for å bygge et halmhus.

Dit weekeind hadden we wat geluk met het weer. De hele zaterdag en een paar uur op zondag was het droog (nadat het de hele vrijdag pijpenstelen geregend had). Sascha legde de laatste plafondplanken en we zijn begonnen met de vakken waar de strobalen in moeten komen. Het dak wordt namelijk ook met stro geisoleerd. Zowel de plafondplanken als het afdekpapier en de strobalen kunnen niet tegen ook maar een druppel water. En toevallig is er op het ogenblik geen gebrek aan druppels water, die naar beneden komen. We moeten daarom de hele tijd het dak weer afdekken met grote zeilen. Ik ben het zo zat dat we nooit eens 4-5 dagen achter elkaar droog weer hebben. Dit is echt de meest belabberde zomer om een strohuis te bouwen!

Utsikt fra taket.
Tross for at jeg synes det er kjempeskummelt å gå rundt på taket, er utsikten flott. Vi har et godt overblikk over hele økogrenden. Synd at det nå bare er en parkeringsplass å se. Jeg gleder meg til at det kommer flere hus med frodige hager i mellom oss og parkeringsplassen!
Som dere kan se, er verktøy- og pauseboden godt i bruk.

Uitzicht vanaf het dak.
Hoewel ik het nogal eng vind om op het dak rond te lopen, is het uitzicht geweldig. We hebben goed overzicht over het hele ekodorp. Jammer dat er slechts een parkeerplaats te zien is. Ik verheug me erg op meer huizen met weelderige tuinen tussen ons en de parkeerplaats.
Zoals je kunt zien, komt onze gereedschaps- en pauzeschuur goed van pas.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar