Velkommen til mine opplevelser ved etableringen av økogrenden

Det var en gang et lite skogsområde i Holmestrand. Sakte men sikkert ble det forvandlet til en levende økogrend, bebodd av hyggelige miljøvennlige, og samtidig nok så vanlige, mennesker, som levde lenge og lykkelige. Her kan du følge med på hvordan den forvandlingen foregår.


Se også facebookgruppa Terra Libera Økogrend.

søndag 18. mars 2012

Innevegger


Soverommet
De slaapkamer

Vi har begynt med å lage innevegger. Vi har bestemt oss for vanlige stendervegger. Først tenkte vi at veggene burde ha mye masse slik at de kan lagre varme. Derfor ønsket vi å bruke ubrente leirestein. NJH har en leiresteinpress, som vi da kunne bruke. Men det hadde blitt en voldsom jobb. Nå vil vi bruke to lag med fibergipsplater (Fermacellplater), som også har litt masse. I tillegg vil de fungere som lydisolasjon og avstivning. Noen innevegger vil få panel, andre skal vi pusse med leirepuss. Vi skal også isolere veggene, slik at det er mulig å ha varmeforskjell mellom rommene. Met lindrev laftevatt fra Liers produkter har vi tettet mellom veggen og stolpene / bjelkene.



We zijn nu begonnen met de binnenmuren. Het wordend gewone muren met houten staanders. Eerst dachten we de muren veel massa te geven, zodat ze warmte kunnen vasthouden. Daar wilden we ongebrande bakstenen voor gebruiken. de noorse strobouwvereniging heeft een baksteen persmachine, die we dan zouden kunnen gebruiken. Maar ik denk dat het een te grote operatie zou worden. Nu gaan we twee lagen met houtvezelgips gebruiken. Geeft ook wel wat zwaarte aan de muren en dient tevens als geluids- en warmte isolatie. Bovendien helpen die platen om constructie stijver te krijgen. Met linnen isolatiestroken hebben we de kieren tussen de muren en de hoofdconstructie dicht gemaakt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar