Velkommen til mine opplevelser ved etableringen av økogrenden

Det var en gang et lite skogsområde i Holmestrand. Sakte men sikkert ble det forvandlet til en levende økogrend, bebodd av hyggelige miljøvennlige, og samtidig nok så vanlige, mennesker, som levde lenge og lykkelige. Her kan du følge med på hvordan den forvandlingen foregår.


Se også facebookgruppa Terra Libera Økogrend.

onsdag 16. oktober 2013

Midlertidig

Mye midlertidighet for tiden.

En farlig fase? Ofte varer midlertidige saker veldig lenge...
Målet er først og fremst og komme inn i huset før jul. Det betyr at en del primære funksjoner må være på plass: strøm, vann, varme, dusj, kjøkken, lagerplass for all verktøy vi har hjemme i kjelleren og garasjen.

Strøm og vann jobber vi iherdig med, der det er nødvendig i samarbeid med fagpersoner. Dette arbeidet prioriterer vi i aller høyeste grad. Men vi rekker ikke alt. Derfor har vi kjøpt en brukt dusjkabinett og fått et gammelt kjøkken. Da har vi noe den første tiden og kan lage noe pent senere. Men som sagt: midlertidige løsninger kan vare lenge.

For å kunne flytte trenger vi også lagerplass til verktøy og diverse kjekt-å-ha saker, som vi nå har i kjelleren vår hjemme. Men i det nye huset har vi ikke en stor kjeller til slike ting. Vi tenkte å kjøpe en lagercontainer, men de er så stygge og store og dyre. Og hvis de blir stående på Terra Libera er det ikke så vakkert. Plutselig fikk vi ideen til å bygge et drivhus og bruke det som lagerplass i første omgang. Det betyr selvfølgelig også en del arbeid (3 dager?), men da har vi noe vi kan ha glede av i mange år fremover. Her blir det da heldigvis ikke et midlertidig bygg. 

Jeg er midlertidig ut av drift. Min høyre arm har gitt beskjed at det går ikke lenger, egentlig allerede siden mai 2012. Kronisk betennelse i albuen er resultatet. Om det er husbygging eller arbeidet med datamaskin som er årsaken, vet ikke jeg. Antagelig en blanding. Men i hvert fall er det nå slutt på jobbing på byggeplassen og mye leting på nettet. Jeg håper veldig at dette er midlertidig!

Veel tijdelijkheid op het moment.

Een gevaarlijke fase? Tijdelijke zaken hebben een tendens blijvend te worden.

We hebben als doel om voor de kerst te verhuizen, en dan moeten de primære dingen aanwezig zijn: electriciteit, water, keuken, douche, opslagplek voor al ons gereedschap enz. Electricitiet en water werken we hard aan, al dan niet samen met proffesionelen. Maar we krijgen niet alles op zijn plek. Dus nu hebben we een tweedehands douchecabine en keukenkastjes gekocht. Dan hebben we effe iets staan en kunnen later iets moois zelf maken. Maar er is natuurlijk een gevaar dat dat er dan voorlopig niet van komt.

Voor de opslag dachten we aan een tweedehands stalen container, maar die is duur, groot en lelijk. En als die dan blijft staan in ons mooie ekodorp, is dat jammer. Plotseling krgen we het goede idee om een kas te kopen, die we dan eerst als opslag kunnen gebruiken. Dat betekent wel wat ekstra werk (3 dagen?), maar dan hebben we iets moois waar we vele jaren veel plezier van kunnen hebben. Hier dus geen tijdelijke oplossing!

Ik ben tijdelijk uit de roulatie. Mijn rechterarm heeft al lang te kennen gegeven dat ik het rustig aan moet doen, eigenlijk al sinds mai 2012. Nu heb ik een chronische ontsteking in de elleboog. Of dat het gevolg is van het bouwen of de computer, weet ik niet. Allebei, waarschijnlijk.In elk geval is het nu over met werken op de bouwplaats en het vele googlen op internet. Ik hoop heel erg dat dit tijdelijk is!1 kommentar:

  1. Det hørest veldig trist ut med armen din men vi ønsker deg god bedring!
    Klem Sabrina

    SvarSlett