Velkommen til mine opplevelser ved etableringen av økogrenden

Det var en gang et lite skogsområde i Holmestrand. Sakte men sikkert ble det forvandlet til en levende økogrend, bebodd av hyggelige miljøvennlige, og samtidig nok så vanlige, mennesker, som levde lenge og lykkelige. Her kan du følge med på hvordan den forvandlingen foregår.


Se også facebookgruppa Terra Libera Økogrend.

onsdag 16. oktober 2013

Strøm!

Endelig har vi klart det: vi har strøm fra solcellene! Søndag kunne vi koble til en lampe i stua, og det virket. Vi kunne også se at solcellene leverer strøm til batteriene. En stor milepæl. Hurra.

Eindelijk is het zover: Sascha zet de schakelaar over en met de electriciteit van de zonnepanelen konden we een lamp in de kamer aandoen! We konden ook zien dat de batterijen worden opgeladen. Een grote mijlpaal. Hoera! 

Vi var først litt bekymret. Batteriladere viste svært forskjellige verdier. Hadde vi ikke koblet alt riktig? Virket ikke outpackene ordentlig?

We waren eerst wat onrustig. De batterijladers gaven erg verschillende waarden aan. Hadden we dan toch iets fout aangesloten? Of werkten de outpacks niet goed?
 Men da viste det seg at det var skygge over noen av panelene, og det utgjør forskjell! Det blir nok en del hogging av trær i de nærmeste månedene, tipper jeg.

Maar toen zagen we dat er schaduw was op sommige zonnepanelen. En dat maakt veel uit! Ik vermeod dat we nog wat bomen gaan omhakken de komende maanden.

1 kommentar:

  1. Jeg er veldig imponert av dere.
    Så mye dere gjør selv på egen hånd.

    SvarSlett