Velkommen til mine opplevelser ved etableringen av økogrenden

Det var en gang et lite skogsområde i Holmestrand. Sakte men sikkert ble det forvandlet til en levende økogrend, bebodd av hyggelige miljøvennlige, og samtidig nok så vanlige, mennesker, som levde lenge og lykkelige. Her kan du følge med på hvordan den forvandlingen foregår.


Se også facebookgruppa Terra Libera Økogrend.

onsdag 24. desember 2014

Nå også vindenergi!

Noen ganger har vi ikke sol i mange uker. Da blir det litt lite strøm. Derfor planla vi for lenge siden å supplere med litt vindenergi. Vindmøllen kjøpte vi allerede i vår, men vi manglet en ordentlig mast. De siste ukene har Sascha jobbet med det og i går kunne vi da tilkoble den lille vindmøllen til batteriene våre. Nå venter vi på en ordentlig storm!

Vindmøllen står på fjellet bak huset.
De windmolen staat op de berg achter het huis.


Soms hebben we vele weken achter elkaar geen zon, en dan dus ook weinig electriciteit. Daarom hebben we de hele tijd ook aan windenergie gedacht. De windmolen kochten we al in het voorjaar, maar we hadden nog steeds geen mast. De afgelopen weken heeft Sascha die gefikst en gisteren konden we dan eindelijk de windmolen aan onze batterijen koppelen. Nu wachten we op een fikse storm! Vindmøllen er en Rutland Furlmatic 910-3 og kan levere 12A, men da er det vel litt mer enn storm. Denne møllen er veldig liten, bråker nesten ikke og kan kun supplere litt. Men det kan være veldig velkommen i mørke dager.

De windmolen is een Rutland Furlmatic 910-3 en kan 12A leveren, maar dan stormt het wel erg heftig. Deze windgenerator is dus erg klein, maar maakt bijna geen geluid en is dus alleen maar een suplement. Maar dat kan zeer welkom zijn in donkere dagen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar