Velkommen til mine opplevelser ved etableringen av økogrenden

Det var en gang et lite skogsområde i Holmestrand. Sakte men sikkert ble det forvandlet til en levende økogrend, bebodd av hyggelige miljøvennlige, og samtidig nok så vanlige, mennesker, som levde lenge og lykkelige. Her kan du følge med på hvordan den forvandlingen foregår.


Se også facebookgruppa Terra Libera Økogrend.

søndag 14. desember 2014

Noen høst- og vinterbilder

Og plutselig er det ikke så lett lenger å holde bloggen oppdatert. Så rart, da vi hold på med å bygge,  jobbet vi og i tillegg tok jeg masse bilder og skrev jeg på bloggen. Nå bor vi i huset, vi bygger ikke så mye som vi kunne ønske og jeg har ikke så mye lyst lenger til å ta bilder. 

Hagen ble bra til slutt. Vi hadde den riktige kombinasjonen av jord og kompost. Både gresskar, squash, agurk og knollselleri vokste som de skulle. Knollselleriene smaker utrolig godt, vi spiser dem fremdeles. Det samme gjelder hokkaidoene, som jeg fikk høstet akkurat i tiden.

Ik vind het niet meer zo makkelijk om steeds mijn blog bij te houden. Raar, want toen we elk weekeind bouwden, en door de week werkten, deed ik dat wel. Nu wonen we in het huis, we bouwen niet meer zo veel als we eigenlijk zouden willen en toch heb ik geen puf meer in foto's maken en bloggen.

De tuin werd op het eind toch nog goed. We hadden de juiste verhouding tussen aarde en mest. Zowel courgette, komkommer, hokkaido en knolselderij groeiden als kool. De knolselderij smaakt erg goed, we eten ze nog steeds. Ook hebben we nog een voorraadje pompoenen.

Været er skiftende. Vinter og høst kommer om hverandre. Sol, regn og snø det samme. Noen uker uten sol er selvfølgelig skummelt. Det blir på tiden at vindmøllen kommer på plass. Sascha jobber med masten.

Het weer is erg wisselend. De winter en herfst wisselen elkaar in hoog tempo af. En daarmee ook zon, regen en sneeuw. Een paar weken zonder zon is niet zo fijn. Het is de hoogste tijd om de windmolen op zijn plek te krijgen.

15. oktober: vår stolthet: knollselleri.
Onze trots: knolselderij.


Hagen får litt struktur med trestammer.
De tuin krijgt structuur met boomstammetjes.
Oops, gresskarene må høstes NÅ!
O jee, de pompoenen moeten nu geoogst worden.

26. oktober: snøen er borte igjen.
Sascha prøver å få takavslutningen ferdig.
De sneeuw is weer weg.
Sascha probeert de dakrand af te krijgen.


14. desember: Igjen plussgrader. Vi har kalket en del av taket.
Weer boven nul. We hebben het dak deels gekalkt.


14. desember:
Sascha fester masten til vindmøllen i fjellet bak huset.
Sascha bevestigt de mast voor de windmolen in de berg achter ons huis.
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar