Velkommen til mine opplevelser ved etableringen av økogrenden

Det var en gang et lite skogsområde i Holmestrand. Sakte men sikkert ble det forvandlet til en levende økogrend, bebodd av hyggelige miljøvennlige, og samtidig nok så vanlige, mennesker, som levde lenge og lykkelige. Her kan du følge med på hvordan den forvandlingen foregår.


Se også facebookgruppa Terra Libera Økogrend.

mandag 15. november 2010

Vinteren har kommet

Spørsmålet er om den har kommet for å bli, eller bare som en liten påminnelse... Terra Libera har et litt kaldere klima en Holmestrand eller Tønsberg. Det betyr at vi har fått ca. 25 cm snø, som ikke har smeltet bort igjen. Byggeplassen og alle trærne vi hogget forrige helg er nesten ugjenkjennelig.
Nu is het winter. De vraag is of dat nu zo blijft, of dat het slechts een klein tijdelijk voorproefje is.... Terra Liberas klimaat is iets kouder dan de omgeving. We hebben nu 25 cm sneeuw, terwijl de sneeuw in Holmestrand of Tønsberg al weer weg is. Onze bouwplek en de omgehakte bomen zijn nu bijna  niet meer te herkennen.


Var det her vi skulle bygge verktøyboden?
Was het nou hier waar we de schuur gingen bouwen? De stokken wijzen er wel op ja.
Frukttrærne våre står fortsatt i fred og ro. Men vi vet ikke om de trives.
De fruitbomen staan er nog, of ze het naar hun zin hebben, weten we niet.
Hjemme gikk det ikke så bra med kålplantene våre. Gjett hvor mange rådyr som spiser fra rosenkålene! En halvveis løsning med litt netting hjelper selvfølgelig ikke når nøden er stor!


Fire rådyr har funnet deilig mat!
Vier reeën hebben lekker eten gevonden!

Thuis ging het iets minder goed met de koolplanten. Ra ra, hoeveel reeen eten van de spruitjes? Een halfslachtig hekje om de planten helpt niet als de nood hoog is!


Graveren har begynt på veien, men fikk problemer med gravemaskinen allerede den første dagen. Da går det ikke fort fram. Men begynnelsen er der.


De graver is begonnen met de weg, maar kreeg al de eerste dag problemen met zijn graafmachine. Dat schiet niet erg op.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar