Velkommen til mine opplevelser ved etableringen av økogrenden

Det var en gang et lite skogsområde i Holmestrand. Sakte men sikkert ble det forvandlet til en levende økogrend, bebodd av hyggelige miljøvennlige, og samtidig nok så vanlige, mennesker, som levde lenge og lykkelige. Her kan du følge med på hvordan den forvandlingen foregår.


Se også facebookgruppa Terra Libera Økogrend.

mandag 13. desember 2010

På igjen

Denne ønsker vi å beholde.
Deze willen we graag behouden.
Hva gjør man når veitraseen er annerledes enn man trodde? Og der hvor den skal være er det fortsatt mange trær og busker? Bare et svar mulig: på igjen med motorsag og ryddesag. Heldigvis var det ikke så kaldt denne helgen, men dessverre ligger traseen i skyggen hele dagen. Vi måtte trasse gjennom et kne-høyt lag snø. Men tross forkjølelse og noen kvister i øyet og på nesa, var jeg ganske fornøyd over innsatsen vår.



Må vi nå virkelig kappe denne
bjørken?
Moeten we nu echt deze
berk kappen?
 
Wat doe je als het trasé voor de weg anders is dan je gedacht had? En als er veel bomen en struiken staan op het bedoelde trasé? Slechts een antwoord mogelijk: Handen uit de mouwen, hup met de motorzaag en de boszaag. Gelukkig was het niet zo koud dit weekeind, maar helaas ligt het trasé de hele dag in de schaduw. Nu moesten door een kniehoge laag sneeuw ploeteren. Maar ondanks verkoudheid en wat takken in het oog en op de neus, was ik tevreden met onze inspanningen.



Bjørken og hele feltet er hogget...
De berk en het hele stuk is omgehakt...

 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar