Velkommen til mine opplevelser ved etableringen av økogrenden

Det var en gang et lite skogsområde i Holmestrand. Sakte men sikkert ble det forvandlet til en levende økogrend, bebodd av hyggelige miljøvennlige, og samtidig nok så vanlige, mennesker, som levde lenge og lykkelige. Her kan du følge med på hvordan den forvandlingen foregår.


Se også facebookgruppa Terra Libera Økogrend.

fredag 10. desember 2010

5. desember

Mens alle i Nederland feirer Sinterklaas (eller Sint Nicolaas), prøvde jeg å skape litt Sinterklaasstemning hjemme ved å lage "gevulde speculaas" og bokstav-sjokolade, alt økologisk selvfølgelig. Resultatet var ikke så verst!

Gevulde speculaas (fylt med marsipan)

Terwijl iedereen in Nederland sinterklaas viert, probeerde ik een sinterklaasstemming te creëren door zelf gevulde speculaas en chocoladeletters te maken, biologisch natuurlijk. Het resulaat was niet zo gek! Het chocoladeletterproject was spannend. Eerst een vorm maken, de chocolade erin gieten en dan hopen dat de letters uit de vorm willen komen. Het lukte zowaar.

flytende sjokoladen i selv-made form
  
Bokstavene kom hele ut av formen!

Vi hadde nettopp laget deilige kaffe-latte til oss selv, og prøvesmakte sinterklaasbaksten, da veibyggeren Arild ringte. Oppmåleren hadde stukket ut veien, og traseen stemte ikke overens med hva vi trodde. Da kunne vi ikke gjøre noe annet enn å ta på oss varme klær og dra ut for å kikke. Over hele veitraseen er det pinner med tall som sier hvordan veien skal bygges opp. Og noen steder er det ikke så hensiktsfullt...We hadden net een heerlijke cafe-latte gemaakt en proefden van de sinterklaaslekkernijen, toen onze veiaanlegger Arild belde. De landopmeter had het trasé voor de weg uitgezet, en dat stemde niet helemaal overeens met onze ideen. Er zat niets anders op dan ons in warme kleren heisen en er op uit
gaan om te kijken. Het gehele trasé was voorzien van stokken met getallen die vertellen hoe de weg opgebouwd dient te worden. En op verschillende plaatsen ziet dat er niet echt slim uit...
Samtidig sjekket vi om frukttrærne fortsatt står. Og rådyrene og elgene har ikke rørt dem så langt! Det var bra. Og så har de fått et behagelig lag med snø, som beskytter dem til kulda. For det er så vanvittig kaldt for tiden. På Skaarbu har temperaturen vært ned til 25 minusgrader allerede.

Tegelijkertijd, nu we er toch waren, controleerden we de fruitboompjes. De reeën en elanden hadden ze tot nu toe met rust gelaten! Dat is prettig. En ze hebben een behaaglijke laag met sneeuw over zich heen gekregen, die beschut tegen de kou. Want het is waanzinnig koud de laatste tijd. Op Skaarbu gård (de boerderij) is het al - 25 graden geweest.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar