Velkommen til mine opplevelser ved etableringen av økogrenden

Det var en gang et lite skogsområde i Holmestrand. Sakte men sikkert ble det forvandlet til en levende økogrend, bebodd av hyggelige miljøvennlige, og samtidig nok så vanlige, mennesker, som levde lenge og lykkelige. Her kan du følge med på hvordan den forvandlingen foregår.


Se også facebookgruppa Terra Libera Økogrend.

søndag 10. april 2011

For en helg!

9. og 10. april var det plutselig sommer! Så fint vær har jeg aldri hatt på bursdagen min! Lørdag tok vi fri fra alt arbeid med huset, og tok det med ro. Vi sådde noen frø og gleder oss allerede til salat, bønner og erter fra egen hage. Søndag gikk vi en tur på vår vei. Den har blitt mye lengre, men ender opp i en svømmebaseng.... Her trengs det vel litt drenering, kanskje. Men snøen er borte på solsiden av boligområdet! Og frukttrærne er synlige igjen. Noen er dessverre knekt under snøvekten, men vi har håp at alle har overlevd den første vinteren på Terra Libera.

9 en 10 april was het plotseling zomer! Ik heb nog nooit zo mooi weer gehad op mijn verjaardag. Zaterdag namen we vrij van alles dat met huizenbouw te maken heeft, en hadden een rustig dagje. We zaaiden wat zaadjes en verheugen ons weer op sla, bonen en erwten uit eigen tuin. Zondag maakten we een wandelingetje op onze eigen weg. Die is een stuk langer geworden, maar eindigt in een zwembad. Hier hebben we drainage nodig. Maar de sneeuw is weg aan de zonzijde van Terra Libera. En de fruitbomen zijn weer zichtbaar. Sommigen zijn geknakt onder de sneeuwlast, maar ze hebben hun eerste winter waarschijnlijk wel overleefd.
 

            

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar