Velkommen til mine opplevelser ved etableringen av økogrenden

Det var en gang et lite skogsområde i Holmestrand. Sakte men sikkert ble det forvandlet til en levende økogrend, bebodd av hyggelige miljøvennlige, og samtidig nok så vanlige, mennesker, som levde lenge og lykkelige. Her kan du følge med på hvordan den forvandlingen foregår.


Se også facebookgruppa Terra Libera Økogrend.

lørdag 5. mai 2012

Sareptas krukke


soverommet
de slaapkamer

baderommet
de badkamer
Vi har holdt på med litt av hvert i det siste. Innerveggene er nå nesten ferdige, så langt det lar seg gjøre akkurat nå. Det som gjenstår er sparkling. Vedovnen er demontert, vi trenger den ikke lenger. Dessuten var den i veien for det videre arbeidet.


We hebben van alles wat gedaan de laatste tijd. De binnenmuren zijn nu bijna klaar, het gedeelte dat we nu kunnen doen dan. De houtkachel hebben we gedemonteerd. We hebben hem niet langer nodig en bovendien stond ie in de weg.


Vi prøver å få alt ferdig for å kunne begynne med pussing når været tillater det. Vi har lånt et aggregat som er stor nok og tvangsblanderen er tilpasset aggregatet. Det måtte litt elektrikerjobb til.

We proberen alles klaar te krijgen voor het pleisteren, wanneer het weer het toelaat. We hebben een aggregaat geleend en de mixer is nu aangepast aan de agggregaat. Dat vereiste wat electricienarbeid.


Før vi begynte med byggingen samlet opp en del treavkapp. Under byggingen utvidet vi haugen med halm og treflis osv. Vi prøvde å brenne haugen før det ikke er tillatt og forsvarlig lenger. Det viste seg at det brente og ulmet i flere dager...

Voordat we begonnen met bouwen, verzamelden we takken opp een grote hoop. Tijdens de bouw werd de hoop uitgebreid met stro en zaagsel enzo. Deze hoop hebben we in de fik gestoken voordat het vanwege de zomer en de droogte niet meer verantwoord is. Het bleek dat de hoop dagenlang smeulte....Siden vi hadde et bål, kunne vi likegodt bruke varmen: vi prøvde å brenne leirefliser. Det var litt for spontant. Vi hadde ikke tid til å la dem tørke først, så de sprekket opp alt for mye. Men fargen ble fin brun!

Omdat we nu een vuur hadden, konden we net zo goed proberen de warmte te gebruiken. We maakten kleitegels, die we konden branden. Helaas was deze actie te spontaan. We hadden geen tijd om de klei te laten drogen, en ze barstten veel te veel. Maar de kleur werd mooi bruin!

På vei hjem så vi plutselig disse tranene!
Op weg naar huis zagen we plotseling deze kraanvogels, vlak bij onze bouwplaats.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar