Velkommen til mine opplevelser ved etableringen av økogrenden

Det var en gang et lite skogsområde i Holmestrand. Sakte men sikkert ble det forvandlet til en levende økogrend, bebodd av hyggelige miljøvennlige, og samtidig nok så vanlige, mennesker, som levde lenge og lykkelige. Her kan du følge med på hvordan den forvandlingen foregår.


Se også facebookgruppa Terra Libera Økogrend.

mandag 22. april 2013

Tommel toppEndelig er det vår! For en deilig helg: vi trengte IKKE snøkjettinger for å kjøre opp veien, vi trengte IKKE å fyre, vi kunne ÅPNE vinduer mens vi jobbet og vi kunne SITTE i solen i pausene våre. Klart en blir glad av det. Ser på bildene fra ifjor at våren har kommet ca. 6 uker senere i år. Og igjen ble vi klar over hvorfor vi valgte stedet hvor vi bygger: her forsvinner snøen først.
Eindelijk is het lente. Wat een heerlijk weekeind: we hadden GEEN sneeuwkettingen nodig om omhoog te rijden, we hoefden NIET de achel te stoken, we konden de ramen OPEN gooien onder het werk en we konden BUITEN ZITTEN om koffie te drinken. Wat wil een mens nog meer? Ik zag op de foto's van vorig jaar dat de natuur ongeveer 6 weken achterloopt dit jaar. En we zagen weer waarom we ons huis bouwen op dit plekje: hier is de sneeuw het eerste weg.Lørdag jobbet vi videre med de øverste delene av inneveggene. Sascha snekret konstruksjonen, jeg isolerte veggene med feelingwood, som er så deilig å jobbe med. Jeg brukte sirkelsagen til å skjære mattene i deler. En temmelig skummel maskin, må jeg si. På slutten av dagen var jeg et minisekund uoppmerksom. Følgene av dette er en litt kortere tommel, mye blod, et opphold hos legevakten, som sydde endene sammen. Han spurte om jeg hadde planer for å delta i en skjønnhetskonkurranse, for tommelen vil ikke kunne vinne noen pris. Det blir vel noe arrvev på toppen.
Zaterdag werkten we verder met bovenste delen van de binnenmuren. Sascha timmerde de constructie, ik legde isolatie in de muren: de feelingwoodmatten, die prettig zijn om mee te werken. Ik zaagde ze in stukken met de cirkelzaag - een tamelijk enge machine. Op het eind van de dag was ik een minisecunde onopmerkzaam. Het gevolg was een iets kortere duim, veel bloed en gauw naar de dokter die de eindjes aan elkaar naaide. Hij vroeg of ik plannen had om aan een schoonheidswedstrijd mee te doen, want dan zou mijn duim geen prijs winnen. Het wordt wel wat littekenweefsel op het topje. Søndag innredet vi maleverkstedet. Nå er det varmt nok, nå kan vi male på byggeplassen i stedet for den trange kjelleren hjemme. Det er panel som skal oljes eller beises. Vi bruker Livos og Kreidenzeit produkter.

Zondag richtten we een schilderwerkplek in. Het is nu warm genoeg dat we op de bouwplaats kunnen schilderen, in plaats van in onze kleine kelder thuis. De schroten moeten geolied en gebeitst worden. We gebruiken Livos en Kriedenzeit producten.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar