Velkommen til mine opplevelser ved etableringen av økogrenden

Det var en gang et lite skogsområde i Holmestrand. Sakte men sikkert ble det forvandlet til en levende økogrend, bebodd av hyggelige miljøvennlige, og samtidig nok så vanlige, mennesker, som levde lenge og lykkelige. Her kan du følge med på hvordan den forvandlingen foregår.


Se også facebookgruppa Terra Libera Økogrend.

tirsdag 16. juli 2013

infiltrasjonsanlegg

Vårt gråvann vil bli renset i et infiltrasjonsanlegg i jorden, etter at slammet er skilt ut i en slamavskiller i kjelleren og vannet har blitt filteret i et filter. Graveren har laget anlegget ute, foran huset. Først fikk vi et lag med leire som tetter mot jorden hvor vannledningen ligger.

Hier zien jullie foto's van de aanleg van ons infiltratiesysteem: de reiniging van ons grijze afvalswater. Ik ken al deze woorden niet in het nederlands, dus jullie moeten maar raden wat er gebeurt!
Deretter ble det lagt jord på leiren. Dette ble et lag på mellom 40 og 70 cm.Så ble det lagt en duk og der oppe et lag med 20 cm pukk.


I infiltrasjonsrøret boret vi hull.


Infiltrasjonsrøret kom på pukken med hullene nedover.Pukken og røret ble pakket inn med duk og dekket med 50 cm jord.Deretter begynte graveren å forme terrenget foran huset.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar