Velkommen til mine opplevelser ved etableringen av økogrenden

Det var en gang et lite skogsområde i Holmestrand. Sakte men sikkert ble det forvandlet til en levende økogrend, bebodd av hyggelige miljøvennlige, og samtidig nok så vanlige, mennesker, som levde lenge og lykkelige. Her kan du følge med på hvordan den forvandlingen foregår.


Se også facebookgruppa Terra Libera Økogrend.

onsdag 10. juli 2013

Vann til hele økolandsbyen

Plassen til Roars hus is nå byggeklar: det er sprengt og opmåleren har stukket ut husets plassering. Når igangsettelsestillatelse kommer, kan byggingen starte.

De plek voor Roars hus is nu klaargemaakt. Als de vergunning binnen is, kan de bouw beginnen.


Planleggingsmøte med graveren Arne Johan Bu

Det må legges en vannledning fra pumpehuset til Roars hus, det vil si over hele området. Alle framtidige hus kan også koble seg til denne. Vannledningen skal legges så dyp i jorda at den ikke kan fryse. Nesten hele traseen er dyp nok.

Er moet een waterleiding gelegd worden vanaf het pompehuis naar Roars huis, dat wil zeggen over het hele gebied. alle toekomstige huizen kunnen ook erop aangesloten worden. De waterleiding moet zo diep liggen, dat ie niet kan bevriezen. Vrijwel het hele traject is diep genoeg.
Først ble vannledningen lagt foran huset vårt. 
Eerst werd de waterleiding langs ons huis gelegd.


1 kommentar:

  1. Hei, Jeg bommet paa deres prosjekt med huset. Faar dere rent vann pumpet direkte utfra jorda? Og hva med drikkevann? Er veldig interessert i hele prosjektet. Har ogsaa sommerhus, bruker regnvann for oppvask og do. Oppvarming med vedovn. Butagas for aa lage mat og lys Dette med drikkevann er virkelig et problem, som vi ikke har kunnet loese ennu. Vi maa ta det med hjemmefra dessverre.
    Lykke til,
    Roely

    SvarSlett