Velkommen til mine opplevelser ved etableringen av økogrenden

Det var en gang et lite skogsområde i Holmestrand. Sakte men sikkert ble det forvandlet til en levende økogrend, bebodd av hyggelige miljøvennlige, og samtidig nok så vanlige, mennesker, som levde lenge og lykkelige. Her kan du følge med på hvordan den forvandlingen foregår.


Se også facebookgruppa Terra Libera Økogrend.

torsdag 4. juli 2013

Stucco Lustro

Stucco Lustro er en teknikk fra romertiden, en eksklusiv dekorasjonspuss basert på marmor og kalk og naturlige pigmenter. Produktet kommer i pulverform og påføres vegger med spesielle ”Venezianske” stålbrett. Overflatene glattes og vokses og poleres til ønsket glans. Da ligner det på marmor. Mønster og farger kan varieres, og det skapes fantastiske effekter. Vi har valgt å bruke Stucco Lustro på alle vindusbrettene og bak komfyren, siden den er vannfast.

Stucco Lustro is een oude romaanse techniek, een bijzondere decoratieve pleister gebaseerd op marmer, kalk en pigment. Het produkt is verkrijgbaar in poedervorm en wordt met een venetiaanse spaan aangebracht. Daarna wordt de oppervlakte glad gemaakt en gepoleerd tot de gewenste glans. Het lijkt dan net marmer. We hebben ervoor gekozen om Stucco Lustro op alle vensterbanken te gebruiken en achter het fornuis, omdat het watervast is.

Først måtte vindusbrettene pusses så glatt som mulig med okerfarget puss.
Eerst moesten de vensterbanken zo glad mogelijk gepleisterd worden,
met okerkleurige leem.


Flaten bak komfyren.
Achter het fornuis.Vindusbrettet på kjøkkenet.
De vensterbank in de keuken.Så vakkert det blir!
Het wordt zo mooi!Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar