Velkommen til mine opplevelser ved etableringen av økogrenden

Det var en gang et lite skogsområde i Holmestrand. Sakte men sikkert ble det forvandlet til en levende økogrend, bebodd av hyggelige miljøvennlige, og samtidig nok så vanlige, mennesker, som levde lenge og lykkelige. Her kan du følge med på hvordan den forvandlingen foregår.


Se også facebookgruppa Terra Libera Økogrend.

tirsdag 22. april 2014

Flyttet


På søndag 13. april kjørte vi med sengen og katten til økogrenda. Og dermed bodde vi i huset! Det tok nok en uke til før vi hadde alle sakene våre flyttet, men heldigvis hadde vi påskeferie og heldigvis var det det fineste flytteværet som man kan ønske seg.

Zondag 13 april reden we met bed en kat naar het ekogehucht. En daarmee woonden we in ons huis! We hadden nog wel een week nodig om echt alle spullen te verhuizen, maar gelukkig hadden we paasvakantie en gelukkig was het 't beste verhuisweer dat je je voor kunt stellen.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ronja trives i sine nye omgivelser.

Ronja heeft het naar haar zin in haar nieuwe omgeving.
 
 

Bo i paradiset

 
Vi bor i huset vårt - huset vi har jobbet med i snart 7 år. Først reguleringsplan og planlegging, så tegning og leting etter løsninger, søke om tillatelse og så 3 år med bygging. Det er fortsatt ikke å tro at vi nå bor i drømmehuset, at alle "rare" løsninger virker: vi har strøm i massevis - ikke rart når det plutselig har blitt så fint vær, vi har varmt vann - har dusjet hver kveld, vi kan lage mat - noen ganger blir det utrolig godt, andre ganger er det klart at vi må lære komfyren å kjenne, biodoen virker luktfritt og skogen er på sitt allervakreste. Hva kan man ønske seg mer? 
 
 
 
 
 
 
 
We wonen in ons huis - het huis waar we 7 jaar aan gewerkt hebben. Eerst het bestemmingsplan en het uitdenken, daarna het tekenen en zoeken naar oplossingen, toen het aanvragen van de bouwvergunning en 3 jaar met bouwen. Het is nog steeds niet te geloven dat we nu echt in ons droomhuis wonen en dat al onze "rare" dingen het doen: we hebben electriciteit in grote hoeveelheden - niet zo gek met dit weer-, we hebben warm water - hebben elke avond gedoucht, we kunnen eten koken - soms wordt het erg lekker, andere keren is het duidelijk dat we het fornuis nog moeten leren kennen, de biologische plee werkt stankvrij en het bos rond het huis is op zijn allermooist. Wat wil een mens nog meer? 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Huuuuurrrrraaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!

 
 


7 kommentarer:

 1. Gefeliciteerd! Ik ben trots op mijn tante!!!! En iedereen die geholpen heeft..!
  Liefs Marleen

  SvarSlett
 2. Gratulerer! Har vært spennende å følge dere :-) Linda Lorvik

  SvarSlett
 3. Herzlichen Glückwunsch ihr Zwei! :*
  Vielen Dank für diesen Blog!

  SvarSlett
 4. Gratulerer med nytt bosted.
  Er det klart for bygging av flere boenheter?
  Jeg har fulgt med på andre økolandsbyprosjekter og ser at de ofte blir kostbare og slik bare tilgjenelig for øvre middelklasse og oppover. Hvordan er muligheten hos dere.
  Jeg kunne tenke meg et minihus å bo i og et atelier og verksted så jeg kan ha min arbeidsplass der jeg bor.
  I USA har lavbudsjett minihus blitt en trend blant økobevisste som ønsker å bo alternativt.
  Tor

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er plass til 10 hus hos oss. Alle som ønsker å bygge, står selv ansvarlig for hus og økonomi. Det er med andre ord opp til hver enkelt hvor dyrt huset blir.

   Slett
 5. Hei! Jeg har forsøkt å sende dere en epost, men den dere oppgir fungerer ikke. Får beskjed fra Google at den ikke eksisterer. hvordan kommer jeg da i kontakt med dere?

  SvarSlett
  Svar
  1. Så rart at e-posten ikke virker. Vi bruker den hver dag! Om ikke så lenge skal vi ha en åpen dag, du er hjertelig velkommen! Vi annonserer den åpne dagen på facebookgruppen vår: Terra Libera Økogrend.

   Slett