Velkommen til mine opplevelser ved etableringen av økogrenden

Det var en gang et lite skogsområde i Holmestrand. Sakte men sikkert ble det forvandlet til en levende økogrend, bebodd av hyggelige miljøvennlige, og samtidig nok så vanlige, mennesker, som levde lenge og lykkelige. Her kan du følge med på hvordan den forvandlingen foregår.


Se også facebookgruppa Terra Libera Økogrend.

lørdag 5. april 2014

Siste innspurt del 6: varmt vann

Og så kom den store dagen: vi sjekket alle kobberrør Sascha har loddet sammen og begynte å fyre i Rayburnovnen, som kan brukes til å lage mat, varme opp vannet og i tillegg litt varme opp rommet. Spennende! Vi tok en kopp kaffe mens vi sa på termometere hvordan vannet langsomt ble varmere. Yes, det funger!

En toen kwam de grote dag: we hebben alle koperpijpen die Sascha gesoldeerd had nog een keer goed gecontrolleerd en daarna hebben we voor het eerst de Rayburn gestookt. Dit is een op hout gestookt fornuis dat ook ons water gaat opwarmen en de kamer een beetje opwarmt. We namen een kop koffie en keken op de thermometers hoe het water langzaam warmer werd. Yes, het werkt!
 
 
 
 


Plutselig begynte vannet å koke i rørene. Det er ikke meningen og det viste seg at pumpen i kjelleren ikke klarte jobben sin lenger. Sascha satt den på en omformer til 24 V og da roet alt seg ned igjen. Heldigvis. Men synd at det da antagelig ikke går på 12 V.

Plotseling begon het water in de leidingen te koken. Dat is niet de bedoeling. Het bleek dat de pomp in de kelder zijn werk niet meer deed. Sascha sloot een omvormer voor 24 V aan en alles ging weer goed. Gelukkig. Maar jammer dat het dan waarschijnlijk niet op 12 V gaat. 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar