Velkommen til mine opplevelser ved etableringen av økogrenden

Det var en gang et lite skogsområde i Holmestrand. Sakte men sikkert ble det forvandlet til en levende økogrend, bebodd av hyggelige miljøvennlige, og samtidig nok så vanlige, mennesker, som levde lenge og lykkelige. Her kan du følge med på hvordan den forvandlingen foregår.


Se også facebookgruppa Terra Libera Økogrend.

fredag 20. mai 2011

Endelig

Endelig skjer det noe synlig, noe som ligner på et bygg. Mens graverne jobber med veien (også den er nå nesten kjørbar), har vi begynt med å sette opp boden. Det er klart at rammen er gammel: den har ligget hos Timber i mange år og stolpene og bjelkene har vridd seg mye. Montasjen er derfor ikke så enkelt som det burde være. I morgen blir det virkelig spennende, da kommer takelementene. De er store og tunge (se innlegg fra april).


Eindelijk gebeurt er wat, iets wat je kunt zien en lijkt op iets. Terwijl de wegarbeiders aan de weg werken (ook die is nu bijna berijdbaar), zijn wij begonnen met het frame voor de schuur op te zetten. Het is duidelijk dat het frame oud is: hij heeft vele jaren bij Timber gelegen en de staanders en balken zijn behoorlijk verdraaid. Het in elkaar setten is daardoor niet zo makkelijk als dat het zou moeten zijn. Maar we zijn begonnen! Morgen wordt het echt spannend, dan komen de dakelementen. En die zijn groot en zwaar (zie foto's van april "verktøybod")Eikeplugger holder rammen sammen.
Geen spijkers of schroeven, maar eikenhouten "pluggen"


 Sascha ser på resultatet
Sascha bekijkt het resultaat.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar