Velkommen til mine opplevelser ved etableringen av økogrenden

Det var en gang et lite skogsområde i Holmestrand. Sakte men sikkert ble det forvandlet til en levende økogrend, bebodd av hyggelige miljøvennlige, og samtidig nok så vanlige, mennesker, som levde lenge og lykkelige. Her kan du følge med på hvordan den forvandlingen foregår.


Se også facebookgruppa Terra Libera Økogrend.

søndag 11. desember 2011

Helgens resultat

Helgens resultat er ikke så imponerende. Vi klarer ikke å forte oss om morgenen for å komme oss tidlig på byggeplassen, slik at vi utnytter dagslyset optimalt. Nei, vi står opp sent og spiser frokost, leser avisen, for deretter å gjøre oss klare til avreisen. Og da er det allerede kl 11.30. Selv om vi har lys i huset er det ikke så enkelt å jobbe etter kl 16, særlig ikke når ting må måles og sages nøye.

Som sagt var arbeidsoppgaven å isolere ytterveggen rundt inngangsdøren. Her bruker vi trefiberplater fra Homatherm, HDP-Q11, som kommer fra Tyskland. Platene kan sages i ønsket størrelse og er litt fleksible, som gjør det lett å få det veldig tett.


De resultaten van dit weekeind zijn niet om over naar huis te schrijven. We krijgen het niet voor elkaar om vroeg uit bed te springen en ons naar de bouwplaats te haasten, om zo het daglicht optimaal uit te buiten. Niks. We staan rustig laat op, eten op ons dooie akkertje ontbijt en lezen de krant. Daarna is het wel zo'n beetje tijd om af te reizen. En dan is het al half 12. Ook al hebben we dan nu een lamp in het huis, is het toch niet zo eenvoudig om na 4 uur nog door te werken, vooral niet als de dingen nauwkeurig opgemeten moeten worden.
Zoals gezegd, was het plan om de muur rond de buitendeur te isoleren. We gebruiken hier houtvezelplaten van Homatherm, HDP-Q11, die uit Duitsland komen. De platen kan je makkelijk op maat zagen en ze zijn een beetje flexibel, zodat ze goed alle naden vullen.


På søndag kom Kari, Ingunn og Lea på besøk. Vi koste oss med appelsinpunsj og peppernøtter.

Zondag kwamen Kari, Inngun og Lea op bezoek. We dronken sinaasappelpunch en aten zelfgebakken pepernoten.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar