Velkommen til mine opplevelser ved etableringen av økogrenden

Det var en gang et lite skogsområde i Holmestrand. Sakte men sikkert ble det forvandlet til en levende økogrend, bebodd av hyggelige miljøvennlige, og samtidig nok så vanlige, mennesker, som levde lenge og lykkelige. Her kan du følge med på hvordan den forvandlingen foregår.


Se også facebookgruppa Terra Libera Økogrend.

mandag 26. desember 2011

I-bjelker eller stiger

Vi har brukt juledagene til å lage gulvelementer på verkstedet. I første omgang tenkte vi på å kjøpe såkalte I-bjelker, men de inneholder en del limstoffer vi ikke liker særlig. Derfor bestemte vi oss for å lage disse elementene selv og vi kaller dem stiger.We hebben de kerstdagen gebruikt voor het vervaardigen van vloerelementen op de werkplaats. In eerste instantie hadden we gedacht om kant-en-klare elementen te kopen, de zogenaamde I-balken, maar die bevatten veel lijm, wat we niet echt leuk vinden. Daarom hebben we besloten om ze zelf te maken, en we noemen ze ladders.

Det er en jobb å lage dem og jeg var med til verkstedet og betjente også de store maskinene for å lage tapper i "stigetrinnene".


Het is nogal wat werk om ze te maken en ik ging mee naar de werkplaats en heb nu ook de grote machines bediend om taps te maken.
Tilsammen ble det ca. 400 tapper.

Het werden ca 400 taps.
.

Sascha lager tappehull.

Sascha maakt de gaten voor de taps.


Stigene fylles med Steicotherm - plater, som har fått "sehr gut" hos Ökotest i Tyskland.

De ladders worden opgevuld met Steicotherm - platen, die een "sehr gut" hebben gekregen in een duitse ecotest.
Denne julen er utrolig varm. I natt var det over 10 plussgrader og det blåste skikkelig. Strømmen gikk og vi var uten strøm i 10 timer.

Deze kerst is ongelooflijk warm. Vannacht was het 10 graden en het stormde. We waren 10 uur zonder electriciteit.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar