Velkommen til mine opplevelser ved etableringen av økogrenden

Det var en gang et lite skogsområde i Holmestrand. Sakte men sikkert ble det forvandlet til en levende økogrend, bebodd av hyggelige miljøvennlige, og samtidig nok så vanlige, mennesker, som levde lenge og lykkelige. Her kan du følge med på hvordan den forvandlingen foregår.


Se også facebookgruppa Terra Libera Økogrend.

søndag 30. september 2012

Høststress

Vi klarer ikke å unngå det: vi har høststress. Det er mange ting vi ønsker å ha ferdig før vinteren kommer. Det viktigste er leirepussen og pipa. Pussen tåler ikke frost og pipa gjør at vi kan koble til en vedovn og fyre. Siden vi har vinduene og all isolasjon, bør det da være mulig å få det deilig varmt i vinter. Og i tillegg har vi noen andre ønsker: boden bak huset ferdig og isolert, solpanelene montert og alt ryddet og rent.











We kunnen het niet vermijden: we hebben herfststress. Er zijn veel dingen die we af willen hebben voor de winter komt. Het belangrijkste is de leempleister en de schoorsteen. De leempleister kan niet tegen vorst en de schoorsteen is de voorwaarde voor dat we een houtkachel kunnen installeren. Omdat we alle ramen hebben en alle isolatie op zijn plek, moeten we het dan lekker warm kunnen krijgen deze winter. Daarbij hebben we nog andere wensen: het schuurtje aan de achterkant van het huis af en geisoleerd, de zonnepanelen gemonteerd en alles opgeruimtd en netjes.





Den siste uken hadde vi mye hjelp igjen: Mateusz hjelper både med pumpehuset og ved huset vårt og Harry og Olivier fra Nederland var tilbake for noen dager. Det var igjen lange dager, mye pussdiskusjoner og hyggelige kvelder. Alle veggene innvendig er nå også pusset med jutenetting. Det gjenstår kun et siste finpusslag. Olivier ønsket å se hvordan en kan lage finpuss med norsk blåleire og var overrasket over resultatet.











De afgelopen week kregen we weer wat hulp. Mateusz helpt ons met zowel het pomphuisje als met ons huis en Harry en Olivier uit Nederland waren er weer enkele dagen. Het waren weer lange dagen, veel gesprekken over leemplaster en gezellige avonden.


 De muren binnen zijn nu allemaal gepleisterd met jute erin. Wat er nu nog moet is het laaste finishlaagje. Olivier wilde zien hoe je zo'n laatste finish met de noorse blauwe klei kunt maken en was verrast over het resultaat.





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar