Velkommen til mine opplevelser ved etableringen av økogrenden

Det var en gang et lite skogsområde i Holmestrand. Sakte men sikkert ble det forvandlet til en levende økogrend, bebodd av hyggelige miljøvennlige, og samtidig nok så vanlige, mennesker, som levde lenge og lykkelige. Her kan du følge med på hvordan den forvandlingen foregår.


Se også facebookgruppa Terra Libera Økogrend.

mandag 17. september 2012

Pipa

Vi valgte å kjøpe en element pipe fra Schiedel. På internett fant vi følgende informasjon om produktet:

Schiedels isolerte pipe. Ytterelement: Lettbetong mantel. Materialet i foringsrøret er chamotte. Isolasjon 33 cm høy mineralull-isolasjon med skråkuttede spor for god tilpasning. Tykkelse: 3 cm.
Ytterelementet er konstruert med separat tilluftkanal for tilførsel av forbrenningsluft til ildsted.
Godkjent for 2 ildsteder pr. pipeløp.

Noen ganger ønsker jeg meg at produktene i byggebransjen skal deklareres på samme måte som mat. Vi mener at det er plastfiber inn i materialet, men vi finner det hverken på internett eller på forpakningen. Irriterende!

Alle elementene kom på en pall som jeg hentet hos byggemarkedet. Da vi pakket opp pallen, viste det seg at 5 elementer (verdi ca. kr 800) var skadet pga dårlig pakking. Leverandøren hadde glemt å sette inn beskyttelsesringer i noen elementer. Vi sendte en e-post til leverandøren med bildene av skadene og fikk  svar at det eneste som er skadet er støtteringen for isolasjon og at dette overhode ikke har noen betydning  for hverken montering eller pipens kvalitet, så at det bare er å benytte de elementene som er levert.
Rart.

We hebben een zogenaamde elementschoorsteen gekozen. Op internet vonden we informatie over deze schoorsteen. Daar stond onder andere dat de schoorsteen is gemaakt van betong, chamotteklei en rockwoolisolatie. Soms zou ik willen dat bouwproducten op dezelfde manier hun waren moeten declareren als voedsel. We hebben het idee dat er plasticfiber in de elementen zitten, maar dat staat niet op de webside en ook niet op de verpakking. Irritant.

Ik haalde een pallet met alle materialen op bij de bouwmarkt. Thuisgekomen ontdekten we dat 5 elementen beschadigd waren, waarde € 100. Oorzaak: slecht ingepakt. Ze hadden in een aantal pijpen vergeten om beschermingsringen te doen. Ik maakte er foto's van en schreef een email naar de producent. Die antwoordde dat de beschadigingen niet wezenlijk zijn voor de constructie, dus dat we ze maar moeten gebruiken.

Merkwaardig.Dessuten viste det seg, da vi begynte å mure opp pipa, at vi har fått for få elementer i forhold til lengden vi hadde gitt. Siden det ikke står på nettsiden hvor høy elementene er, kunne vi bare stole på beregningsprogrammet og ikke kontrollere bestillingen. Grrrr. Jeg kan bli så oppgitt over slike ting. Bruker vi for en gangs skyld en "ferdig løsning", da viser det seg at vi egentlig ikke kan stole på kvaliteten.

Het bleek ook, toen we eenmaal begonnen met de schoorsteen op te bouwen, dat we te weinig elementen hebben gekregen in verhouding tot de lengte van de hele schoorsteen. Omdat er op de webside niet staat hoe hoog de elementen zijn, konden we ook de berekening van de producent niet controleren. Grrrr. Ik kan er zo van balen. Hebben we een keer voor een kantenklare oplossing gekozen, en dan blijkt dat je eigenlijk niet op de kwaliteit kunt vertrouwen.

Men OK. Vi startet oppbyggingen og det går fort!
Maar goed, toen we eenmaal aan de gang gingen, ging het lekker snel!


Sage stein til fundamentet.
Zagen stenen voor het fundament.Det første elementet med luftinnførsel
Het eerste element met luchtinvoering


Elementene limes: med hva for dritt?
De elementen lijmen we, met wat voor zooi?

Røykinnføring til komfyren.
Rookinvoering voor het fornuis


Her kommer vedovnsrør i pipa
Hier komt de houtkachelpijp in de schoorsteen

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar