Velkommen til mine opplevelser ved etableringen av økogrenden

Det var en gang et lite skogsområde i Holmestrand. Sakte men sikkert ble det forvandlet til en levende økogrend, bebodd av hyggelige miljøvennlige, og samtidig nok så vanlige, mennesker, som levde lenge og lykkelige. Her kan du følge med på hvordan den forvandlingen foregår.


Se også facebookgruppa Terra Libera Økogrend.

mandag 15. oktober 2012

Åpent hus

En gang i måneden holder vi "åpent hus". til nå har huset vårt aldri vært lukket - bokstavelig talt. Men heller ikke i overførte betydning. Alle er velkommen til å se, spørre, bli inspirert, snakke. Et fast program har vi heller ikke på disse dagene.

Een keer in de maand houden we "open huis". tot nu toe is ons huis niet dicht geweest, letterlijk dan. Maar ook niet figuurlijk. Iedereen is welkom en kan kijken, vragen, geinspireerd worden, praten. Een vast programma hebben we ook niet op deze dagen.

I går var det åpent hus igjen. Vi hadde ikke regnet med at det plutselig skulle bli så kaldt: 3 grader i huset. Og det etter at vi hadde satt inn alle vinduene og dørene. Pipen er dessverre ikke murt ferdig, vi har ikke rukket å sette inn vedovnen vår. Jeg tente fortvilt noen stearinlys for å få litt varme....

Gisteren hadden we weer open huis. We hadden er niet op gerekend dat het ineens zo koud en guur zou zijn: 3 graden binnen. En dat nadat we alle ramen en deuren in de karmen gezet hadden. De schoorsteen was helaas nog niet af en daarom hadden we de houtkachel ook nog niet naar binnen gehaald. Vertwijfeld stak ik wat kaarsen aan om wat warmte te geven...

Det kom mange på besøk! Det var så hyggelig og hjertevarmende! Politikere, venner, medlemmer og to unge par som virkelig ønsket å vite mer og som er på let etter et sted å etablere seg. Det er så givende å snakke med andre som også synes det er verdt å satse på en miljøvennlig livstil. Takk for at dere kom, takk for at dere sa at det ikke gjorde noe at dere frøs som bare det, og takk for at dere likte huset vårt. Jeg ble så glad.

We kregen veel bezoek! Dat was zo gezellig en hartverwarmend! Politici, vrienden, leden en twee jonge stellen, waarvan een met kinderen, die echt meer wilden weten en op zoek zijn naar een plek om zich te vestigen. Het is zo prettig om met anderen te praten die het ook de moeite waard vinden om te streven naar een millieuvriendelijke leefstijl. Dank jullie wel dat jullie zeiden dat het niet erg was om het koud te hebben, en dat jullie ons huis mooi vonden. Ik werd blij van jullie bezoek.

Disse flotte bildene jeg presenterer her er tatt av Ruben, og jeg fikk lov til å bruke dem på bloggen.
Deze mooie foto's die ik hier laat zien, zijn gemaakt door Ruben, en ik heb toestemming gekregen om ze te gebruiken op deze blog.
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar