Velkommen til mine opplevelser ved etableringen av økogrenden

Det var en gang et lite skogsområde i Holmestrand. Sakte men sikkert ble det forvandlet til en levende økogrend, bebodd av hyggelige miljøvennlige, og samtidig nok så vanlige, mennesker, som levde lenge og lykkelige. Her kan du følge med på hvordan den forvandlingen foregår.


Se også facebookgruppa Terra Libera Økogrend.

mandag 29. oktober 2012

Vinter

Utedo

Mens Mateusz snekret på utedoen ... (terwijl Mateusz een buitentoilet maakte...)


 

Pipen

... fikk vi pipen så langt ferdig, at det var mulig å fyre igjen. (...kregen wij de schoorsteen zover klaar, dat we hem kunnen gebruiken.) Lang leve ovnen vi fikk fra Jon i fjor! (Leve de kachel die we vorig jaar van Jon kregen.)


Der hvor det er røyk, er det ild. (Waar rook is, is vuur!)


Konstruksjon til solpanelene

Samtidig jobbet vi med underkonstruksjonen til solpanelene. Dette var den siste uken vi kunne jobbe etter arbeidstid og da gikk det an å sette på noen rader med panel. Solpanelene former taket på sørfasaden, og beskytter den høye utsatte sørveggen mot regn.

Tegelijkertijd werkten we aan de constructie voor de zonnecellen. Deze week was de laatste kans dat we 's avonds na het werk konden komen. We konden elke avond een paar rijen paneel spijkeren. De zonnecellen vormen het dak aan de zuidkant en beschermen de hoge zuidwand tegen regen.


Før vi kunne gå videre, måtte vi først lage hull til kablene: (Voor we verder kunnen, moesten we eerst gaten boren voor de kabels:)


Søndagkveld, etter at vi kom hjem fra byggeplassen, kom den første snøen. Mye tidligere enn i fjor, men det ser ikke ut som om den blir liggende til april. Håper vi får noen uker til uten snø!

Zondagavond, nadat we thuis gekomen waren, kwam de eerste sneeuw. Veel vroeger dan vorig jaar, maar het ziet er niet naar uit dat deze blijft liggen tot april. 'k Hoop dat we nog een paar weken zonder sneeuw krijgen!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar