Velkommen til mine opplevelser ved etableringen av økogrenden

Det var en gang et lite skogsområde i Holmestrand. Sakte men sikkert ble det forvandlet til en levende økogrend, bebodd av hyggelige miljøvennlige, og samtidig nok så vanlige, mennesker, som levde lenge og lykkelige. Her kan du følge med på hvordan den forvandlingen foregår.


Se også facebookgruppa Terra Libera Økogrend.

mandag 15. oktober 2012

Før frosten

Hva kan jeg skrive om de siste ukene? Jeg tok ikke mange bilder og da ser det ut som om vi ikke gjør noe. Men slik er det ikke.

Wat zal ik schrijven over de laatste weken? Ik heb niet veel foto's genomen en dan ziet het ernaar uit dat we niks doen. Maar zo is het toch ook weer niet.

Det viste seg at vi ikke bare kunne bestille bordtak av malmfuru og skru dem på. Det skulle ta mange uker og er ganske dyrt. Derfor laget Sascha disse bordene selv hos Timber. Han brukte noen kvelder til det og i helgen monterte vi dem på bodtaket.

Het bleek niet zo gemakkelijk om gewoon dakplanken te bestellen, die van de kern van het hout gemaakt zijn. Dat zou weken kosten en was ook tamelijk duur. Daarom heeft Sascha die planken zelf gemaakt op zijn werk. Dat koste wel een aantal avonden. Dit weekeind hebben we ze op het dak van het schuurtje gemonteerd.


Vi hadde fortsatt en liten halmjobb å gjøre: over ytterdøren manglet litt isolasjon. Det fikset vi forrige helg.
We hadden nog een stroklusje te doen: boven de buitendeur zat nog geen isolatie. Dit deden we vorig weekeind.











Mateusz og Daniel jobbet videre med pumpehuset, som fikk et nydelig skifertak.

Mateusz en Daniel gingen verder met het pomphuisje, dat prachtige leistenen dakpannen heeft gekregen. 








Til vindusbeslaget laget Sascha sluttstykker i messing, slik at vi nå kan montere beslaget.




Voor de ramen moest Sascha een messing sluitstukje zelf maken, zodat we nu het sluitwerk kunnen monteren.






Og ellers brukte vi en del tid (mange kvelder på internett) til å tenke ut løsninger for å feste solpanelene på taket. Solpanelene former takutstikket på sørveggen og beskytter på den måte veggen mot regn. Det viste seg igjen at det er nødvendig. Nå har vi funnet ut hvordan vi skal gjøre det og hva vi skal kjøpe til dette, men det er ikke gjort ennå.

En verder hebben we nogal wat tijd besteed aan het uitdenken van een systeem om de zonnepanelen te monteren. De zonnepanelen vormen de bescherming van de zuidwand tegen regen. Het bleek weer dat dat echt nodig is. Nu weten we hoe we dat gaan doen en wat we moeten kopen, maar dat is nog niet gebeurd.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar