Velkommen til mine opplevelser ved etableringen av økogrenden

Det var en gang et lite skogsområde i Holmestrand. Sakte men sikkert ble det forvandlet til en levende økogrend, bebodd av hyggelige miljøvennlige, og samtidig nok så vanlige, mennesker, som levde lenge og lykkelige. Her kan du følge med på hvordan den forvandlingen foregår.


Se også facebookgruppa Terra Libera Økogrend.

torsdag 14. juli 2011

Bli med!

Workshop halmballepressing
I samarbeid med Norsk Jord- og halmbyggeforening (NJH)
Lørdag 16. og søndag 17. juli 2011

Det blir etterhvert færre bønder som presser firkantballer. For oss halmbyggere kan det bli et problem: hvordan å få tak i byggemateriale vårt?

En løsning er å presse halmballene selv. Det finnes fortsatt mange halmpressemaskiner til firkantballer i landet. Hvis du er heldig kan du låne eller leie en maskin. Det er faktisk en stor fordel å presse halmballene selv, da har du innflytelse på hvor hardt presset de blir og på størrelsen til halmballene.

I helgen 16. og 17 juli organiseres en liten og enkel workshop i halmballepressing på Terra Libera Økogrend, Skaarbu gård, Langeliveien 12 i Holmestrand.

Vi har fått tak i mange rundballer som skal presses om til firkantballer. Alle som har lyst til å lære mer om det viktigste materiale til et halmhus er velkomne til å delta. Daniel Koot og Sascha Bøhme, begge erfarne halmbyggere, leder workshopen.

Program (under forbehold):
lørdag 16. juli:
kl. 9.30: start
workshop økt 1, med kaffe/tepause
kl. 12.30: lunsj, ta med matpakke selv
workshop økt 2, med kaffe/tepause
kl. 17.00: fellesmåltid (suppe, salat og brød)
kl. 18.00: sosialt samvær og info om Terra Libera Økogrend (foredrag på ca. 40 minutter)
overnatting i eget telt eller i enkle soverom (ta med sovepose)

søndag 17. juli
kl. 9.00: frokost, ta med mat selv
workshop økt 3, med kaffe/tepause
kl. 13.00: lunsj
workshop økt 4, med kaffe/tepause
kl. 16.00: slutt

Påmelding og informasjon: Gertruud Kunst, tlf. 33600513, eller e-post: sascha@tele2.no
Påmeldingsfrist: 15. juli.
Kostnad: kr 100. Inkludert i prisen er: enkel overnatting i eget telt eller på enkle soverom, fellesmåltid på lørdag, lunsj på søndag, kaffe/te og noe å bite i. Terra Libera Økogrend er i startfasen, vi har ikke noe luksus å tilby. Kom nydusjet, vi har ikke dusjer til overnattingsgjester, men Korsjøen er på 10 minutters gangavstand: deilig til å bade i!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar