Velkommen til mine opplevelser ved etableringen av økogrenden

Det var en gang et lite skogsområde i Holmestrand. Sakte men sikkert ble det forvandlet til en levende økogrend, bebodd av hyggelige miljøvennlige, og samtidig nok så vanlige, mennesker, som levde lenge og lykkelige. Her kan du følge med på hvordan den forvandlingen foregår.


Se også facebookgruppa Terra Libera Økogrend.

mandag 4. juli 2011

Betong og puss

Den siste mil er den lengste. Jeg er redd for at det vil komme mange siste mil til i løpet av prosessen. Det var mye jobb å støpe betong i det siste u-blokk laget. Været hjelper heller ikke mye med. Når vi støper pøsregner det og under herdingsperiode er det ofte for mye sol. Jeg hjalp så godt jeg kunne. Betongsekkene veier 25 kg, og det er mye for mine armer uten muskler.

De laatste loodjes wegen het zwaarst. En er zullen nog vele laatste loodjes volgen, vrees ik. Het was veel werk om de laatste laag met U-blokken vol te stoppen met beton. Het weer hielp ook niet erg mee. Onder het betonneren regende het dikwijls waanzinnig en onder het harden was er dan weer te veel zon. Ik probeerde zovee mogelijk mee te helpen. De betonzakken wegen 25 kg, best veel voor mijn spierloze armen. Til en bærebjelke
Uitsparing voor een draagbalk

Nå gjensto pussing. Veggene ble grunnet med Weber.base 105 Hvitgrunning, som egner seg godt til porebetong. Til pussing valgte Sascha Weber.base KC 50/50, en blanding av kalk og sement. Hardt arbeid og en kamp mot klokken. Men med en dag hjelp av Daniel fikk Sascha det til. Så bra.

Hierna moesten de muren gepleisterd worden. Pokkewerk en een race tegen de klok. Maar Sascha kreeg het voor elkaar met een dag hulp van Daniel. Erg prettig.
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar