Velkommen til mine opplevelser ved etableringen av økogrenden

Det var en gang et lite skogsområde i Holmestrand. Sakte men sikkert ble det forvandlet til en levende økogrend, bebodd av hyggelige miljøvennlige, og samtidig nok så vanlige, mennesker, som levde lenge og lykkelige. Her kan du følge med på hvordan den forvandlingen foregår.


Se også facebookgruppa Terra Libera Økogrend.

onsdag 20. juli 2011

Vellykket workshop!

Lørdag 16. juli ble det workshop i halmballepressing. Vi var med 9 stykker. Været var fantastisk, gjengen var veldig hyggelig. Samtalen rundt bordet var livlige og lærerrike, i øktene ble det jobbet hardt. Dagen etterpå var det noen støle muskler, antar jeg. Vi presset halmballer til taket vårt, hvor vi trenger halmballer som er 60 cm lange. Det er fordelen med selvpressing: det er mulig å justere lengden av ballene.

Zaterdag 16 juli hadden we een workshop in het persen van strobalen. We waren met z'n negenen. Het weer was prachtig, de groep erg gezellig. De gesprekken aan tafel waren levendig en leerzaam, er werd ook hard gewerkt. Ik denk dat er veel stijve spieren waren de volgende dag. We persten de balen voor ons dak, waar we balen van 60 cm nodig hebben. Dat is het voordeel van zelf persen: je kundt de lengte van de balen zelf instellen.

Halmballer til taket vårt: bare 60 cm lange.
Strobalen voor ons dak: slechts 60 cm lang.

Noen rundballer var alt for fuktige.
Sommige ronde balen waren te vochtig.

Oops, NJH's fuktmåleren viser 68 % fukt.
Oeps, de vochtmeter staat op 68 % vocht.

Men de fleste ballene hadde ca. 12 % fuktighet.
Maar de meeste balen lagen rond 12 %.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar