Velkommen til mine opplevelser ved etableringen av økogrenden

Det var en gang et lite skogsområde i Holmestrand. Sakte men sikkert ble det forvandlet til en levende økogrend, bebodd av hyggelige miljøvennlige, og samtidig nok så vanlige, mennesker, som levde lenge og lykkelige. Her kan du følge med på hvordan den forvandlingen foregår.


Se også facebookgruppa Terra Libera Økogrend.

mandag 12. september 2011

Mer takarbeid

Etter at trefiberplatene var lagt (og den største faren for regn var over) sto det en del arbeid igjen, som jeg skrev om forrige uke: lekter til lufting, (se bilde 1), rupanel som underlag for takmembranen (bilde 2) og oppkanter for å holde torven på plass (bilde 3 og 4). Det gikk egentlig ganske kjapt, og vi hadde til og med noen dager med fint vær!

Nadat de houtvezelplaten waren gelegd (en het niet meer zo erg was als het regende), moest er nog wel het een en ander gebeuren, zoals ik vorige week al schreef: latten voor de beluchting (zie de eerste foto), planken die de onderlaag voor het membraan vormen (foto 2) en opstaande kanten die een bak vormen voor de aarde (foto 3 en 4). Dit ging eigenlijk best snel, en we hadden een paar mooie dagen! 


Nå er vi klare for neste fase: ytterveggene!


Nu zijn we klaar voor de volgende fase: de buitenmuren!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar