Velkommen til mine opplevelser ved etableringen av økogrenden

Det var en gang et lite skogsområde i Holmestrand. Sakte men sikkert ble det forvandlet til en levende økogrend, bebodd av hyggelige miljøvennlige, og samtidig nok så vanlige, mennesker, som levde lenge og lykkelige. Her kan du følge med på hvordan den forvandlingen foregår.


Se også facebookgruppa Terra Libera Økogrend.

mandag 26. september 2011

Taket er nå endelig tett

Siste gang av med pressening!
De laatste keer dat het zeil van het dak gaat!
Tirsdag 20. september kom takmembranen på plass. Vi har engasjert firmaet Miljøtak til denne jobben: "Miljøtak sin miljømembran er et belegg av Polypropylen, spesielt beregnet for torvtak. Membranen er 1,2 mm tykk og har en bestandighet som gjør at den er både vantett og rotbestandig. Membranen festes mekanisk til underlaget, og skjøtene sveises med varmluft." Se http://www.torvtakmembran.no/.


Dinsdag 20 september werd het dakmembraan gelegd. Hiervoor hadden we het bedrijf Miljøtak gevraagd. Ze gebruiken een membraan van polypropylen, speciaal voor grasdaken. Het membraan is 1,2 mm dik en is waterdicht en plantenwortels dringen er niet in. Het membraan wordt op de onderlaag vastgeschroefd, niet gelijmd, en aanelkaar gesmolten.


1 kommentar:

  1. Takk for masse bilder, og god info. Suverent. Kommer til å lese igjennom bloggen så mye som mulig :)

    SvarSlett