Velkommen til mine opplevelser ved etableringen av økogrenden

Det var en gang et lite skogsområde i Holmestrand. Sakte men sikkert ble det forvandlet til en levende økogrend, bebodd av hyggelige miljøvennlige, og samtidig nok så vanlige, mennesker, som levde lenge og lykkelige. Her kan du følge med på hvordan den forvandlingen foregår.


Se også facebookgruppa Terra Libera Økogrend.

tirsdag 31. juli 2012

Leire på vegger

Her følger bilder av halmveggene innvendig, som er nå pusset to ganger. Å, så fine de er! Jeg synes virkelig at Sascha har gjort en strålende jobb. Men jeg skjønner at dette er veldig kjedelig for de fleste... Leiren har en mørk gråfarge, som blir lysere når det tørker. Krusedullene på veggene er for å få overflaten litt ujevn, slik at det neste laget fester seg bedre. Heretter må vi legge på ca. 2 til 3 cm leirepuss til. Det siste laget vil bli en lys farge, noe kremaktig.

Hier volgen foto's van de stromuren aan de binnenkant, die nu twee keer met klei gepleisterd zijn. Zijn ze niet prachtig! Ik vind dat Sascha echt geweldig werk heeft geleverd. Maar ik snap dat dit er voor de meesten tamelijk saai uit ziet... De klei is grijs en erg donker als ie nat is. Droogt veel lichter op. De krullen op de muren zijn om de kleilaag wat op te ruwen, zodat de volgende laag er beter op blijft zitten. Hierna moeten we nog ca. 2 tot 3 cm klei aanbrengen voordat de muren echt klaar zijn. Het laatste laagje wordt in een veel lichtere kleur, iets cremeachtigs.

Entre
Entree

Baderom
BadkamerStue, sør/østside
Woonkamer, zuid/oost kant

Stue, sør/vest side
Woonkamer, zuid/west kant

Soverom
Slaapkamer

Soverom, nordvegg
Slaapkamer, noordmuur

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar