Velkommen til mine opplevelser ved etableringen av økogrenden

Det var en gang et lite skogsområde i Holmestrand. Sakte men sikkert ble det forvandlet til en levende økogrend, bebodd av hyggelige miljøvennlige, og samtidig nok så vanlige, mennesker, som levde lenge og lykkelige. Her kan du følge med på hvordan den forvandlingen foregår.


Se også facebookgruppa Terra Libera Økogrend.

tirsdag 17. juli 2012

Trenger råd, tips eller arbeidskraft!


Kommer vi videre?

Dette innlegget blir litt klaging og sutring, er jeg redd for... Prøver selvfølgelig alltid å være blid og glad over husbyggingen og framdriften. Så bra at vi driver med slow-building, ikke sant? Og for det meste stemmer det. Men i dag er jeg litt nedstemt. Jeg regnet ut at, hvis Sascha skal pusse veggene ferdige aleine, vil det ta 4 uker. Og da er ferien over. Jeg klarer ikke å hjelpe. Armen min blir ikke bedre av å prøve gang på gang. Å jobbe hele tiden på smertegrensen er ikke klokt heller.

Derfor dette nødropet: Finnes det arbeidskraft der ute? Folk som kan pusse med leire og har tid til å jobbe hos oss, mot betaling selvfølgelig. Eller noen som ikke har jobbet med leirepuss før, men ønsker å lære dette? Eller kjenner du noen som kan hjelpe oss? Eller kjenner du noen som kjenner noen som kanskje har tid til overs? Eller har du andre tips hvor vi kan prøve å finne noen? Alle innspill er velkommen.

Ik ben bang dat het deze keer wat gezeur wordt. Ik probeer altijd vrolijk en blij te zijn over ons huisbouwproject en de voortgang. Het is toch zo leuk om met slow-building bezig te zijn, niet waar? En meestal is dat ook zo. Maar nu ben ik wat gedeprimeerd. Ik heb uitgerekend dat, als Sascha al het kleiwerk in zijn eentje doet, het zeker vier weken gaat duren. En dan is de vakantie over. Ik kan niet helpen. Mijn arm wordt er niet beter van als ik het steeds weer probeer. En het is ook niet zo geslaagd om de hele tijd op de pijngrens te werken.

Daarom deze noodkreet: Zijn er mensen die kunnen helpen? Mensen die gewend zijn om met klei te pleisteren en tijd hebben om bij ons te werken, tegen betaling natuurlijk. Of mensen die het nog nooit gedaan hebben, maar het willen leren? Of ken je iemand die ons wel zou kunnen willen helpen? Of ken je iemand, die iemand kent die misschien wat tijd heeft? Of heb je andere tips of ideeën over waar we mensen zouden kunnen vinden?

1 kommentar:

 1. Hei! Nå fikk jeg lyst til å komme sporensstraks å hjelpe dere! Har fulgt med dere i lang lang tid, og bøyer meg i støvet! Og Her er et tips: http://www.wwoof.org/
  Denne bloggen : http://naturhuset.blogg.no/
  Vi går her på indre nordmøre,bor i et boligfelt med tre barn, dyrker selv så godt vi kan og drømmer om en tilværelse på permakulturvis :-))
  Vi har ennå ferie da den ble avbrutt da hytta vår brant nylig ned, ufattelig tungt-men vi skal reise den igjen, da i permakultur ånd :)
  Hærlig å se at noen lykkes!!
  Varme hilsner med ønske om god bedring!
  mvh ann kristin & mannen :)

  SvarSlett